Richting geven aan je loopbaan

Waarschijnlijk heb je jaren terug een keuze gemaakt voor een vak of studierichting. Het is goed om je af te blijven vragen: past wat ik nu doe nog wel bij mij?

Past wat ik doe nog wel bij mij?
Waar onze ouders vroeger een loopbaan voor het leven kozen, ligt nu voor de hand om meerdere keren in ons werkzame leven van loopbaan te veranderen. Zijn we dan zo wispelturig? Hebben we minder discipline? Weten we niet wat we willen? Ik denk het niet.

Het is een feit dat banen nu sneller veranderen. Onze wereld en maatschappij veranderen en organisaties en instellingen sluiten aan op de veranderende behoeften. Bestaande beroepen worden steeds anders ingevuld: van leraar naar coach, van ambtenaar naar adviseur, van baas naar dienend leider. Om nog maar niet te spreken van het aantal nieuwe banen die steeds weer pntstaan. Ik noem er maar enkele: dataverpleegkundige, energiecoach, stikstofdeskundige, recycling analist etc.

Stil staan bij wat jou drijft en wat jou roept
Werk verandert dus continu. En ook wij als mensen en professionals ontwikkelen continu. Onze ervaringen, in werk én privé, vertalen we naar ankers. Dat zijn zaken die voor ons belangrijk zijn: die wij nodig hebben en die we liever niet opgeven. Ze drijven onbewust onze keuzes, jouw keuzes dus. Heb je al eens een loopbaananker test gedaan? Je kan hier op mijn website een loopbaan oriëntatie lijst invullen. Binnen 1 dag ontvang je dan gratis en vrijblijvend zicht op jouw ankers.

Naast weten wat jou drijft, is het goed om een toekomstdoel of ambitie te formuleren. Wat geeft jou richting? Waar wil je graag naartoe werken? Wanneer je dit scherp hebt, kan je nagaan in welke mate jouw baan bij je past en welke kansen en mogelijkheden deze biedt.

Durf te vertragen en te delen
Wanneer je scherp hebt wat jou drijft en wat jou roept, kan je bewustere keuzes maken. Ik raad je aan om het nemen van directe besluiten even uit te stellen. Vaak is het goed om eerst in gesprek te gaan. Neem je omgeving mee in wat voor jou belangrijk is. Eerst je vrienden en familie en ga dan ook in gesprek op werk. Dat kan best spannend zijn. Zeker wanneer jouw drijfveren en ambities niet direct aansluiten bij jouw huidige werkomgeving. Reken dan ook op vragen. Die kunnen jou weer versterken. Aan de andere kant is er misschien meer mogelijk dan je zelf voorziet.

Een tip van mij is om jouw inzichten te formuleren als richtinggevende verlangens. Bijvoorbeeld: “Ik merk dat ik graag met talenten werk, ik ben daarin expert en dat voelt goed. Naar de toekomst wil ik meer teams hierin gaan trainen”.

Door de tijd te nemen en je omgeving mee te nemen in je inzichten zal je serieus genomen worden. Zo open je meer deuren voor de lange termijn. En met het eerste gesprek zet je al een belangrijke stap naar een baan die beter bij je past.

Wil je meer weten over keuzes maken en/of in gesprek gaan voor een nieuwe baan? Houd dan mijn blogs in de gaten. Ik schrijf hier binnenkort meer over.