De vloer op

De vloer op

Soms wordt een situatie glashelder als je deze in scéne zet. Misschien heb je er nog niet eerder aan gedacht om een theaterwerkvorm in te zetten? Op de schop laat je graag zien én ervaren hoeveel je kunt bereiken.

Met theaterwerkvormen kom je in beweging. De inzet van theater- en spelwerkvormen werkt inspirerend, verbindend en vooral erg effectief. De eerste stappen worden gezet; er ontstaan zowel gezamenlijke beelden als energie, om echt door te kunnen pakken.

“Ja maar, ik ga écht niet toneelspelen hoor”

Dat hoeft ook niet. Er zijn veel mogelijkheden en de aanpak is altijd laagdrempelig, veilig en vertrouwd. Schroom is begrijpelijk, maar niet nodig.

Één-op-één oefenen

Neem letterlijk de regie in handen en zet de situatie naar je hand. Werk één-op-één met een trainingsacteur in een veilige en vertrouwde omgeving. Ervaar hoe jij de ander positief beïnvloedt. Geniet van het uitproberen, ontdek je sterke punten en laat de acteur helpen met ontwikkelpunten. Zo word jij snel effectiever in het voeren van gesprekken.

Acteur in trainingen

Verrijk je training met de inzet van een of enkele trainingsacteurs, die gespecialiseerd zijn in het aanspelen van concrete leersituaties. Dit geeft deelnemers de mogelijkheid direct te oefenen met realistische situaties. Welk gedrag werkt goed? Wat werkt minder? Als trainer kan jij direct helpen en bijsturen met feedback en complimenten.

Acteur in assessments

Een assessment is een kostbare en serieuze aangelegenheid. Vaak is het spannend voor de kandidaat en voor het bedrijf of de instelling. Tegelijk is er een duidelijk belang om de geschiktheid en ontwikkelbaarheid zorgvuldig te toetsen. Dus is het belangrijk dat een acteur hierop inspeelt met toegankelijk en betrouwbaar spel, waarmee alle competenties ervaren en zichtbaar gemaakt kunnen worden.

Spelenderwijs veranderen

Theaterwerkvormen zijn een ideaal startpunt voor het op gang
brengen van veranderingen. Ze zorgen voor inzicht, prikkelen het voorstellingsvermogen en maken dat mensen ‘het voor zich gaan zien’. Breng onder begeleiding van acteurs verschillende perspectieven in kaart, of laat een gewenst toekomstbeeld tot leven komen. Het opent mooie gesprekken en zorgt voor veranderenergie.

Rian van Op de schop is een gecertificeerd trainingsacteur met ruime ervaring in het ontwikkelgericht spelen in trainingen en assessments en veranderprogramma’s. Ze werkt actief samen met ervaren trainingsacteurs op verschillende locaties in Nederland.

Wil je meer weten over ‘de vloer opgaan’ of ‘het inzetten van theaterwerkvormen’? Neem vooral contact op.