Het Heartmath® stressreductie programma

Wil jij minder stress ervaren en je beter focussen? Zou je meer energie, veerkracht en flow willen ervaren in zowel je werk als privé leven. Het HeartMath® stressreductie programma helpt hierbij. Ik bied dit programma in omgeving Eindhoven aan. Zowel voor bedrijven (in-company) als particulieren. 

Over het programma
Het programma is ontwikkeld door het Heartmath® Instituut, welke jarenlang onderzoek heeft gedaan en doet naar hart-brein communicatie. Aan de hand van de onderzoeksresultaten hebben zij dit prachtige Stressreductieprogramma voor meer veerkracht en persoonlijke effectiviteit ontworpen. Ik bied dit programma aan en vul deze waar nodig aan met andere krachtige coachtechnieken. 

In 12 weken naar meer focus en energie
Het Programma duurt 12 weken. In deze periode begeleid ik deelnemers van bewustwording naar zelfregultatie en van stress naar focus, veerkracht en energie. Tweewekelijks vinden sessies plaats van ca. 1 uur. Hiernaast gaan deelnemers zelf aan de slag met een werkboek en biofeedback apparatuur. 

Meten is weten
Tijdens de sessies maak ik gebruik van de Heartmath Emwave Pro hartslag sensor. Hiermee meten we de variaties in hartslagen. Met eenvoudige oefeningen trainen we om deze zo ‘coherent’ mogelijk te krijgen. Coherent betekent samenhangend. Wanneer je in coherente staat bent kunnen hormoon-, immuun- en zenuwstelsel zich afstemmen op dit ritme. 
Dit voelt als ‘in flow’ zijn, waarbij je meer energie hebt, je prettiger en blijer voelt en je helderder kunt nadenken- ook tijdens stressvolle situaties!

Het belang van coherentie
Onderstaande afbeelding geeft weer hoe iemand gewoon op een stoel zit en halverwege begint met een eenvoudige hartcoherentie oefening. Deze persoon komt meteen in een staat van coherentie. 

Inzicht in energielandschap
Naast het oefenen van de coherentie brengen we het energielandschap van deelnemer in kaart. We onderzoeken waar energielekken zitten en waar iemand juist energie van krijgt. Zo ontstaat meer bewustzijn wat er met iemands energie gebeurt op een (werk) dag.

Praktisch aan de slag
Buiten de sessies om gaat de deelnemer met behulp van een praktisch werkboek aan de slag. Naast interessante onderbouwde theorie raakt deze bekend met hartcoherentie oefeningen. Deze zijn eenvoudig en dagelijks toe te passen, ook op een drukke werkdag. 

Wat levert het op?
Je kan tegen iemand zeggen dat hij/zij positiever moet gaan denken, voelen of handelen, maar de kans is heel klein dat dit op eigen houtje gaat lukken. Meestal blijft het bij een goed voornemen. Wanneer iemand denkt ‘ik zal beter omgaan met stress’ blijft het vaak bij deze gedachte. Werkelijke verandering vindt plaats als denken, voelen en handelen geintergreerd worden in een diepere laag: de fysiologie. 

Bewezen resultaten
Voor de start van een programma en na afloop bied ik een meting aan om het effect van het programma vast te stellen. Jarenlange metingen van deelnemers aan het programma laten zien dat er op vele dimensies verbeteringen te verwachten zijn. 

Plaats en data
De coaching kan incompany of op locatie in Eindhoven plaatsvinden.  

Meer informatie
Graag vertel ik je meer tijdens een afspraak en nóg liever laat ik het je ervaren! Neem contact met me op voor het maken van een afspraak. Of plan direct een vrijblijvende online kennismaking in.